Mijn lezingen nemen u mee in het verleden.        Met spellen, puzzels en speelkaarten als illustratie.

 

Samen kijken naar oude spellen en hergebruikte speelkaarten brengt geschiedenis op een unieke manier tot leven. Al snel raakt u net zo gefascineerd als ik. Door gebruik te maken van aanvullend beeldmateriaal worden de spellen en kaarten in een sociaal historische context geplaatst. Hoewel alle feiten kloppen, zijn mijn vertellingen absoluut niet saai en slaapverwekkend. Door mijn onderzoeken weet ik veel opmerkelijke details, soms vermakelijk, soms ontroerend. Bij elke lezing bemerk ik de verwondering en verbazing in de zaal. Ik vind het leuk om er over te vertellen en dat werkt aanstekelijk.

Voor elke leeftijd, bij elke gelegenheid

Mijn lezingen zijn gebaseerd op een PowerPoint presentatie met veel beelden en weinig teksten. Ik lees niet van papier maar vertel uit mijn hoofd. Daarom kan ik de reacties volgen en mijn verhaal afstemmen op de interesse. Als er tijdens de lezing vragen rijzen, kan ik die meteen beantwoorden. Ik stel zelf ook vragen waardoor er meestal spontaan een dialoog ontstaat. Ik ben altijd blij als de aanwezigen iets aan mijn verhaal kunnen toevoegen. Dan word ik zelf ook wijzer.  

Van een half uur tot ochtend-, middag- of avondvullend

Bij serviceclubs gaat het vaak om een half uur spreektijd. Bij andere verenigingen mag ik twee keer 45 minuten of zelfs langer aan het woord zijn. En bij gastcolleges soms een halve dag. Geen probleem. Mijn lezingen zijn er in diverse lengtes.

Ik maak gebruik van een PowerPoint presentatie waarbij ik in korte tijd veel laat zien. Het is een soort documentaire, die geen ruimte laat voor verveling.  

Lezingen zijn mogelijk in de Nederlandse, Engelse en Duitse taal.

In overleg breng ik een laptop, beamer, aansluitkabels, geluidsinstallatie en projectiescherm mee.


Om referenties te zien klik hier. Voor aanbevelingen van anderen klik hier.