In alle onbescheidenheid

 

Eerlijk gezegd vertel ik liever over mijn verzamelingen dan over mijzelf. Geboren in 1949 dus van na de oorlog. Over mijn opleiding kan ik kort zijn. Zeer kort. Ik bezocht de Universiteit van Leiden al toen ik 15 jaar was, maar dat was om gebak te brengen, toen ik bij een banketbakker werkte. Later ontdekte ik als verkoper in een winkel en bij een groot warenhuis hoe boeiend en leuk commerciële communicatie is. Vanaf 1970 heb ik als tekstschrijver en creatief directeur in de marketing-communicatie branche gewerkt, eerst bij reclame-adviesbureaus en vanaf 1989 als ZZP-er. Tussen de opdrachten door kon ik verzamelen en onderzoeken. Eind 2015 heb ik mezelf met pensioen gestuurd. 

Als kind verzamelde ik al van alles. Uiteindelijk bleef de interesse voor speelkaarten en spellen over. In 1993 spitste zich dat toe op hergebruikte speelkaarten en spellen en puzzels uit de Tweede Wereldoorlog periode. Op deze website kunt u daar veel over zien en lezen.

Andere interesses zijn koken (elke dag), klaverjassen, bridgen (zeker geen kei), mah-jongen, molens, muziek, musea, glas en hond Sjakie. Moderator van tien groepen op Facebook (over speelkaarten en bloembollenglazen). 

Lid van allerlei nationale en internationale verenigingen op het gebied van speelkaarten, legpuzzels, ephemera, WO2, molens en glas. Oud-voorzitter van The International Playing Card Society. Voorzitter Bloembollenglazenclub. Bestuurslid Stichting Rijnenburgermolen. 

Sinds 1970 getrouwd, met dezelfde vrouw. Twee kinderen, drie kleinkinderen. 

© Museum De Lakenhal, Leiden